5 Şubat 2016 Cuma

Horon işte öyle bir şey

Horon kursu alıp eğlencenin tadını alanlara baktığınızda şöyle bir durumla karşılaşırsınız. Kimileri kursu alır ve giderler, bazıları tadını almıştır ama bir olmaya zamanı yoktur. Kimileri sürekli kültürle ilgili konuları, görselleri izler, paylaşır onlara bu kadarı yetiyordur.

Kimileri içinse farklıdır horon tutkusu. Denemek, izlemek için gelirler, içlerinde bir şeyler harekete geçmiştir. Farklıdır hissettikleri, onlar için kültürün ta içlerine dalarlar. Çok büyük değişikliktir ve mutluluktur bu tür bir coşku içinde horon oynayıp eğlenmek . 

Hüzne  tasalanmaya zamanları kalmayacaktır, doyasıya yaşarlar belli bir müddet.

Elde ettiklerinde , horon dansının büyüsünü ,eşsizliğini içlerinde katıksız hissettiklerinde onlara aittir artık o dans . Elde edilip başarılmıştır nasıl olsa! her yerde herkesle keyfini çıkarabilirler horonun.
Biz gibi yaşam biçimi yapmışlar içinse olmazsa, olmaz bir durumdur horon ile her an bir bütün olmak.. Böyle bir duruma zaman, zaman giren çıkanlar olur. Bu kulüp havasındaki birliktelikten, horon halkasından çıkmaktan, bu olgunun kaybolmasından korkanlar da vardır.

Horon dansı onlara ait olduktan sonra , farklı bir tat, farklı hayatı daha yaşamak veya tanımak isterler. Oysaki buradaki mutluluk farklı ve yalın bir anlayıştan birliktelikten geçmektedir. Kimseyi yönlendiremezsiniz, yönlerini kendileri bulurlar. 

Aclan Sezer Genç
2014

Hiç yorum yok:

Soldoy - Bir Horon Efsanesi

Kitabın Orjinali (Tıklayın)                                     SOLDOY BİR HORON EFSANESİ   ACLAN SEZER GENÇ                                ...