16 Nisan 2017 Pazar

Usta Bir Ressamın Fırça Darbeleri Gibi Bedeninizin Kıvrak Hareketleriyle Ritmi ve Enerjiyi Resmetmenin Diğer Adı HORON EVİ..


Dünyaya kalıcı bir eser bırakmak içgüdüsüyle yapılan sanatsal çalışmalar, SANAT VE ÖLÜMSÜZLÜK arasındaki bağlantının ne kadar kuvvetli olduğunun bize kanıtıdır. 
Şahane bir resim, o anı donduran bir fotoğraf, kurgusal  bir roman,  hikâye ya da bir sinema filmi insanın eserini ölümsüzleştirme çabasına en muhteşem örneklerden bir kaçıdır.
Çocuk sahibi olmak, mimarı yapıtlarda bu ölümsüzlük arayışının bir parçasıdır. 
Tarihinin var olduğu çok eski yıllarda, insanlar ilk duvarlara figürler kazıyarak sanata öncülük etmişler.Şimdi çok özgün bir hal alan sanat muhteşem çağını yaşıyor. 
Tiyatro, pandomim, müzik ve dans gibi sahne sanatlarında ise durum farklı, tual bedeniniz ve sanatçı suya yazı yazma sanatını icra eder bir nevi.. Usta bir ressamın fırça darbeleri gibi bedeninizin kıvrak hareketleriyle ritmi ve enerjiyi  resmedersiniz .  
Horon evi  bu bağlamda; müziğin, ritmin ve sabrın gölgesinde kocaman gülüşler icra eden insanların bir araya geldiği bir kültürü gelecek nesillere taşıma misyonu taşıyan büyük bir sanat merkezi…
Çok yaşayın hepiniz sevgiyle ve gülümseyerek..
Arzu Aytur​

101. Pembe Horon Gecesi

















































































































Soldoy - Bir Horon Efsanesi

Kitabın Orjinali (Tıklayın)                                     SOLDOY BİR HORON EFSANESİ   ACLAN SEZER GENÇ                                ...