7 Ekim 2017 Cumartesi

Lokal bir eğlenceden eşsiz dostluklar kazanarak mutluluklar yaşıyoruz


Hacer Karagöz : Biricik Horonumuz, Tac-ı Serimiz,. Büyük sevinçleri,coşkuları,birliktelikleri,kocaman gülümsemeleri hep senin varlığınla yaşıyoruz.Paha biçilmez bir kutsal mirassın bizlere.
Seni yaşamak için el ele tutuşup halka oluşturup müzikle harmanlanıp, ritme teslim olunca artık ayaklarımız yerden kesiliyor.Zaman kavramı,sen,ben anlamını yitiriyor,adeta başka bir boyuta geçiyoruz.O çok kıymetli ''bir olma'' haline ulaşıyoruz. Seni kimler var etti,kimlerin aşkı,acısı,coşkusu,sevinci,direnci var hamurunda?. O soylu insanların anısı önünde saygıyla eğiliyorum.
Sevgili Horon,çok şanslıyız ki bir de seni incitmeden bizlere taşıyan,öğreten o kutlu insanların çocuğu Aclan Sezer Genç var.Onun sabrı,emeği,disiplini,sevgisi elbette ama en önemlisi adanmışlığı var Asıl tılsım burada diye düşünüyorum.

Kendisini horon kültürünü korumaya ve yaşatmaya adanmışlık. Oynarken tepeden tırnağa horon kesilen,bütün hücreleri ile horonlaşan bir usta,bir kültür emekçisi Aclan Sezer Genç.En büyük gönül borcumuz bu büyük Ustaya. Dansların dansı Horon sen çok yaşa,daima ve daima. Saygıyla,minnetle....ve elbette horonla.....




Soldoy - Bir Horon Efsanesi

Kitabın Orjinali (Tıklayın)                                     SOLDOY BİR HORON EFSANESİ   ACLAN SEZER GENÇ                                ...