1 Şubat 2016 Pazartesi

O GÜNDEN SONRA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAKTI

Ufak değişimlerle başlayan serüven, yolcularına bu yolun sonunun nereye varacağına dair hiçbir fikir vermiyordu. Her gün yeni bir şeyler öğrenmenin hazzıyla bazende paylaşma heyecanıyla hızlıca geçiyordu yıllar. 

Msn, mail, renkli gifler, vazgeçilmez kedi köpek resimleri ,dinle alakası olmayan cuma mesajları, bayramlaşma fasılları, gün içinde Allah'ı anmayan dillerin "Allah rızası" için yaptıkları paylaşımlar vs. vs. derken paylaşım çılgınlığına yakalandık hepimiz ayrı ayrı.
Evdeki yemekten bir tabak değil, cepteki paramızdan bir kuruş değil, yazılar, resimler, atasözü olmaya aday cümleler paylaşıyorduk ve bilinçaltımıza sondaj çalışması yapan reklamlarda bunları yapmayanları FASÜLYE olmakla suçluyordu..
İçimizde olan değil, olmak istenilen paylaşılıyordu çoğu zaman.

Mesela karısından deniz aşırı memleketlere kaçmak istercesine soğuyan bir adam, sevgilisine veya haset akrabalara inat, eşiyle birlikte çektirdiği fotoğraflarda "Ömrüm, Allah bizi ayırmasın"  yazıyordu ve  "Ölse de kurtulsam" diyen eşi adama cevap veriyordu yorum kısmında "Allah seni başımızdan eksik etmesin evimin direği"  :) 
-Çocuğuna sevgi göstermeyi bilmeyen, tahammül eşiği sıfır bir başka annecik  "yaşam sebebim yazmış kayın validesinin büyüttüğü çocuğuyla çektirdiği fotoğrafa.

-Kolestrol seviyesini arttırdığı için yiyemediği yemeklerle dolu bir masada, herkes elinde ki telefonlara dalmışken "dostlarla yemek keyfi" yazmıştı bir teyze..
İnternetle tanıştığımız  o günlerden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı artık.
2 hayatımız, 2 suretimiz vardı ve aslı gibidir değildi 2. yaşamlarımız..

Hiç yorum yok:

Soldoy - Bir Horon Efsanesi

Kitabın Orjinali (Tıklayın)                                     SOLDOY BİR HORON EFSANESİ   ACLAN SEZER GENÇ                                ...